Londýn, MILROYS WHISKY SHOP, ALBANNACH RESTAURANT WHISKY BAR (leden 2011),

 Pavel, Člen MoT, 27.1.2011:

 (...jste li v Londýně, není nad to mít v Londýně dceru, zejména pokud si tam odbývá  školní praxi v hoteliérství, a požádat ji, aby se poptala, kde je nejlepší prodejna whisky v Londýně a kam za dobrým jídlem, pitím a whisky na večer....)

Ze dvou nezávislých zdrojů jsem byl nasměrován na prodejnu MILROYS a do  Albannach Restaurant And Whisky.

Whisky Shop MILROYS (http://www.milroys.co.uk/) . Je umístěna poblíž Oxford street a z metra dobře přístupná. Tudíž jsem se tam vydal, abych koupil „MoT Láhev of the Year“ – 18 letý Glendronach Allardice, 18y.o., jejíž zásoby jakoby z České republiky vymizely.  Bohužel, když jsem se v prodejně trochu zorientoval, tak musím říct, že jsem byl poněkud zklamán. Z Glendronachu tam měli akorát dvě láhve Single-Cask z roku 1970 resp. 1972, každou za 720 Liber. Prodejna na úrovni whisky prodejny,  kterou známe z Dufftownu. Nicméně kdo si chce na vlastní oči prohlédnout 50letý HP v krásné lahvi, tak tam má možnost. Případně když budete ochotni jim tam nechat 10.000 těch jejich anglických chechtáků, tak si ji může i odnést domů. Prodejnu bych přirovnal k whisky prodejně v Dufftownu, kterou všichni známe.

Albannach Restaurant And Whisky  (http://www.albannach.co.uk/). Přímo na Trafalgar Square. Restaurace byla bohužel uzavřená pro soukromou párty, takže nemohu hodnotit jak se tam jí, ale mohu říct jak se pije v baru který je umístěn ve sklepních prostorách: KRÁSNĚ. 12 stránek „jídelního“ lístku byly pouze single malt whisky a jak se ukázalo, tak nebyly zdaleka všechny co bylo na baru k dispozici. Jako zajímavost, tak tam například také nabízeli single cask Highland Park 1973, sud číslo 11151, lahev 178. Do čeho jsem se tam ale úplně zamiloval (omlouvám se znalcům, kteří tuto whisky pijí obden, ale já ji pil poprvé), tak to byl Glenury Royal 1970 (36 let). Bohužel propadám z testování chutí, takže nedokážu ji popsat, ale bylo to UREVSKY DOBRÝ!!! Po ní jsem si dal 30letý HP na závěr jako jistota, ale po Glenury neměla šanci...

Bylo to tak dobrý, že jsem se o tento zážitek musel podělit.

Fotodokumentace (z mobilu) přiložena .

Mějte se fajn.

fotka1
fotka2
fotka3
fotka4
fotka5
Diskuse k článku