The Macallan připravil pro své milovníky na léto řadu novinek...

The Macallan připravil pro své milovníky na léto řadu novinek.  Pravda .... ohledně samotné whisky ... se většina novinek týká spíše milovníků Macallanu z řad sběratelů:

Lalique 4
Lalique 4, zatím poslední z této známé prestižní edice The Macallan Distillery, byl vyroben v počtu 400 lahví – dekantérů od světově proslulých sklářů Lalique -  sklářů, kteří svými produkty začali v 17.století na dvoře Ludvíka XIV a skončili (zatím) u sběratelů Macallanu ve století 21.). Cena je tentokrát poněkd nižší než u předchozích edicí. V ČR za CZK 330K (vč. DPH).
Některé z uvedených lahví dorazí koncem léta i do České republiky, pravděpodobně v obvyklém počtu 1ks.
(Ptejte se případně na Rémy Cointreau CR)

 The 1824 Collection Limited Release MMXI
The 1824 Collection Limited Release MMXI, který navazuje na předchozí veleúspěšný a již, jak uvádí The Macallan, vyprodaný, „MMIX“ byl vytvořen ze speciálně vybrané kombinace sudů po sherry (některé prvně plněné, některé opakovaně) a nalahvován v síle 48,2 %. Tasting Notes hovoří o ovocném charakteru, se stopami zkaramelizovaných jablek a zakaramelizovaného zázvoru, s dlouhým kořeněným koncem.
Vyrobeno jako limitovaná edice, v počtu 1824 lahví lehce vymazleného designu. K dostání by měl být ve freeshopech, cena cca of USD 2,500.

The Macallan Royal Marriage Edition 
Edice Macallanu vypuštěná v počtu 1000 lahví u příležitosti sňatku britského následníka trůnu, Prince Williama, a slečny Middletonové.
Vzhledem k tomu, že celá edice byla – k samotnému překvapení výrobce - vyprodána během 48 hodin ....  asi nemá cenu se jí dále zabývat .... jen poblahopřát (do Easter Elchie a Buckinghamského paláce) ... zaregistrovat ......a možná se zeptat v Brně u nejmenovaného sběratele Macallanu (zda by nám ji neukázal?)...

Nové (staronové) balení The Macallan Fine Oak 21, 25 a 30 yo. a The Macallan Sherry Oak 25 a 30yo., ....
.........  a to do dřevěných boxů, místo kartónových (které začal Macallan u výše uvedených plnění používat v roce 2004).
Důvodem je, jak uvádí webové stránky Macallanu, „poznání toho co si veřejnost přeje“. Nelze než kvitovat! 

  •  Pozn. MoT: Výborně!!!
    A až se standardní plnění (10, 12, 14, 18 yo.), která jsou k mání v ČR, vrátí k sudům po sherry a takovému designu lahve, jako má výše uvedená The Macallan 25yo, pak se možná vrátí na Baru 12 Men of Tyn(e) do poliček sekce „ALWAYS ON THE EYES“

Novinkou též je, že každý box obsahuje QR (Quick Response) kód pro iphone (android, smartphone....) k videoaplikaci, která Vás příslušným plněním provede, včetně řízené ochutnávky ...

 

Detaily k výše uvedeným zprávám naleznete na webových stránkách The Macallan (www.macallan.com) – nejvíce pak v rubrice „The Blog“.

 

 

Martin, MoT, 18.června 2011

 

Diskuse k článku

fotka1

The Macallan Lalique 4 Decanter

fotka2

The Macallan Lalique 4 Packaging

fotka3

The Macallan 1824 Collection Limited Release MMXI

fotka4

The Macallan Royal Marriage Edition

fotka5

The Good Old Macallan - Wooden Box Packaging
Přihlásit: Uživatelské jméno:

Heslo:


Nevím heslo