MEN OF TYN(E) VEČER TŘÍKRÁLOVÝ, VÝROČNÍ CENY SPOLEČENSTVÍ 12 MEN OF TYN(E) ZA ROK 2010

Dne 7. ledna 2011 proběhlo v Praze první společná nakce společenství Mužů od Týna v roce 2011 – Akce, dle data nazvaná Men of Tyn(e) Večer Tříkrálový, uspořádaná v klubovém baru Mužů u Týna s cílem vypořádat se s resty roku 2010 (heslo „ZRCADLO“ - ti co se někdy alespoň nachomýtli k otázkám provozu baru či jiného nálevního zařízení už vědí) a udělit VÝROČNÍ CENY SPOLEČENSTVÍ 12 MEN OF TYN(E) za rok 2010 vy vybraných kategoriích – poprvé organizovaně, jak se sluší a patří na akce tohoto formátu J - s nominační a finálovou částí, s ambicí zahájit jednu z nových tradic společenství…

V neposlední řadě byly na pořadu diskuse o kalendáři akcí na rok 2000, presentace některých aplikací webbových stránek sdružení a – jak jinak – v celkovém duchu – neformální setkání členů sdružení po hektických předvánočních vánočních a novoročních dnech ve společnosti přátel, dobrého jídla a pití.

 

Výsledky vyhlášení Výročních cen 12 Men of Tyn(e) 2010:

Whisky Roku 2010:               
The GlenDronach Allardice, 18yo., 46%vol.,

Událost/Počin roku 2010:                    
The Macallan EnPrimeur Casks Filling, Macallan Distillery, August 2010

WO* Osobnost  roku 2010:               
Ms.Jennie, the Macallan MoT Guide

Průšvih Roku 2010:                            
Nezveřejněno (*** Poznámka).

WO* Podnik Roku 2010:                  
Tannochbrae Guest House Restaurant , Dufftown

Zvláštní cena MoT:                             
Neudělena (*** Poznámka)

* WO=whisky oriented 

*** Poznámka:
Vítěz kategorie „Průšvih roku (2010)“ je uveden v klubové sekci. Proč pouze tam ? Na vysvětlenou (a omluvu případným návštěvníkům webu mimo řady MoT) je zde onen známý příměr o vlasním hnízdě. Takže pro letošek omluva, třeba nás příští rok vytočí nejvíc někdo mimo naše sdružení.
Zvláštní cena MoT“ (tj. vše ostatní mimo uvedené kategorie) nakonec z rozhodnutí JURY nebyla udělena. Komentář též v klubové sekci.

Seznam Nominovaných ZDE

 Za zmínku stojí nominační prohra The Macallan Elegancia 12yo se starým dobrým The Macallan, Sherry Oak, 12yo (Vzkaz pro TheMacallan/Edrington/Rémy Cointreau: „Dobrý pokus jak saturovat příznivce Sherry Oak, ale ne dost dobrý.“) jakož finálová nominace (a ve finálním hlasování o Ceně jen těsná prohra Glenrothes 1989, 10yo., 43%vol., (Whisky Maker: podpis nečitelný), která ze hry (z nominace jednoho brandu) vytěsnila protěžovanější ramsayovské Glenrothes, Limited Release, 25yo., a Glenrothes , Select Reserve. (Sorry, Johne!)

 

Ostatní program Men of Tyn(e) Večera tříkrálového

„Zrcadlo“:
Z lahví připravených k společnému otevření došlo na Linkwood 30yo., Ledaig 10yo., Royal Lochnagar 12yo, Springbank 100 Proof, 10yo. Ostatní musí (ještě chvilku počkat.
Za zmínku stojí jistě i společné otevření lahve The GlenDronach Hand-Filled, 1993, Distillery Managers Cask, naplněného v srpnu 2010 při návštěvě stejnojmenné palírny.
Nečekaný úspěch zaznamenala Clynelish 14yo (jedna z nominovaných, která sice v závěrečeném hlasování neuspěla, nicméně v průběhu večera v lahvi nezůstala ani kapka).Stejný osud potkal – rovněž nominovanou - klubovou Highland Park Cask 6369 (kde však šlo spíše o využití nestřežených okamžiků nejmenovanými členy jury). Ti co vytrvali až do závěrečeného digestivu, bylo odměněni panákem Highland Park 40yo.(Vzkaz pro GlenDronach Distillery: Jak jsme řekli, tak jsme udělali. Viz pasáž o GlenDronach v článku Expudice Speyside 2010 (s lehkým dotekem Highlands) (MoT)

Menu:
Uzený marinovaný losos, haggies (recept jhr) and tatties (recept kfc), grilovaná slanina, lehce kořeněné do růžova propečené vepřové panenky (recept msv).
Je žádoucí zmínit, že haggies (recept jhr) si rovnou vysloužili nominaci na Výroční cenu MoT za rok 2011 a rozechvělá Jury se rovnou usnesla, že se stanou nedílnou každoroční součástí menu MoT Večera Tříkrálového.

Presentace vybraných webbových aplikací:
… aneb jak konstatovali presentující (pokud ho tak nazveme, neb ke skutečné presentaci vlastně nedošlo)…..webbové aplikace a jejich presentace na širokoúhlé obrazovce byla na hlavu poražena původně doprovodným hudebním videoprogramem, který měl jen uvolnit a příjemně naladit účastníky večera a tichou hudbou s videem z programu MTV podmalovat atmosféru neoficiální části večera. Takže na konec, s přibývajícím časem a s opakováním vybraných videoclipů se narodila i otázka, zda kromě vyhlášených vítězů v jednotlivých kategoriích Výročních cen MoT se skutečnými vítězy večera nestali i Black Eyed Peas, David Guetta, Shakira a absolutní (absolutně vánoční) Phil Mack.

Poznámka: Jak je/bylo vidět (resp. jak se alespoň Muži od Týna mohou mezi sebou navzájem utěšovat), tak ani svět sladové whisky nemusí být vždy až tak seriózní záležitostí distingovaných postarších mužů a důležitě se tvářících manažerů, když ho uchopí shodně naladěná skupina mladých, krásných, inteligentních a moderních mužů ve věku 36-49 let.  Že ? MoT, kterí by si chtěli připomenout zmiňované „spoluvítěze“,najdou příslušné odkazy na youtube v Členské sekci (Zde):

 

12 Men of Tyne - Večer Tříkrálový - Související odkazy:

The GlenDronach Allardice, 18yo., 46%vol., (Officiální profil výrobce)

Macallan EnPrimeur Casks Filling, Macallan Distillery, August 2010 (By MoT)

Tannochbrae Guest House Restaurant , Dufftown (by MoT)

Tannochbrae Guest House Restaurant , Dufftown (officiální stránka)

 

Martin, 10.ledna 2010

 

Diskuse k článku
Přihlásit: Uživatelské jméno:

Heslo:


Nevím heslo